Mitä saat, jos lasket yhteen jääkiekkoa, matematiikkaa, ja kysymyksen “mutta mitä jos..” ?

Minut.

Urheiluanalytiikka, statistiikka, ekonometria, jääkiekko… Siinä suurimpia kiinnostuksen kohteitani. Ja siinä myös aiheita, joita tämä sivusto käsittelee. Sillä sanotaanhan sitä aina, että pitäisi kirjoittaa siitä mistä tietää.

Tarkoitukseni ei ole esitellä Suomen kauneinta pylväskaaviota SaiPa-TPS -pelin laukaisumääristä. Tarkoitukseni on kertoa, miten nuo laukaisumäärät auttavat joukkuetta parantamaan peliään. Tarkoitukseni on esitellä tapoja, joilla informaatiota voi jalostaa, ja ennenkaikkea hyödyntää. Kertoa, miten tietoa voi käyttää paremmin. Sekä nostaa esille mielenkiintoisia faktoja, trendejä, ja ilmiöitä, joita pääsemme lähestymään tilastollisen analyysin kautta.

Olen ongelmanratkaisija, joten usein lähden liikkeelle kysymys edellä. Onko valmentajan vaihdoksesta hyötyä? Onko Suomen maajoukkueella maalinteko-ongelma? Mistä johtuu Liigan yleisömäärien lasku? Miksi NHL:n nykyinen play-off malli on huono idea? Näihin, ja moniin muihin esille nouseviin kysymyksiin saamme vastauksen tässä blogissa.

Tervetuloa blogini pariin! Toivottavasti viihdyt!